Kuinka valitset täydellisen maton kotisi jokaiseen huoneeseen

Täydellisten kodinsisustuselementtien valinta on erittäin vaativa urakka. Sinun täytyy yhtenään kulkea kaupasta, markkinoilta tai verkkosivustolta toiselle. Lisäksi useat meistä kohtaavat vaikeuksia sen täydellisen maton valinnassa kaikkiin kodin huoneisiin. Kaupoista löytyy useita eri vaihtoehtoja, kuten Beni Ouarain Matto, persialaisia mattoja ja monia muita mattomalleja. Tässä oppaassa autamme sinua valitsemaan parhaan maton kotisi jokaiseen huoneeseen.

Kuinka valitset täydellisen maton kotisi jokaiseen huoneeseen

Etsi mattoja huoneen mukaan

Mattoja löytyy valtavia määriä, kun päätät etsiä niitä sopivan huoneen mukaisesti. Esimerkiksi voit etsiä erilaisia mattoja keittiöösi tai olohuoneen lattialle. Samalla tyylillä voit kysellä myyjiltä matoista ja tiettyyn asentoon, paikkaan tai huoneeseen sopivista matoista.

Etsi mattoja niiden koon mukaan

Koko on toinen tärkeä osuus täydellisen maton valinnassa eri huoneille. Riippuen huoneen koosta sekä peittämistä tarvitsevasta alueesta löydät varmasti sopivan maton. Varmista, että vältät liian pienen maton ostamisen olohuoneeseesi, koska tulos saattaa olla hieman nuhjuinen maton peittäessä vain osan huoneesta. Kun ostat maton, tulisi sen peittää koko huoneen lattia. Jos et ole varma huoneesi lattian koosta, onnistuu mittaaminen mittanauhan lisäksi esimerkiksi sanomalehdellä.

Etsi mattoja niiden muodon mukaan

Monet ihmiset eivät keskity muotoon maton oston aikana. Mattoja kuitenkin myydään useissa eri muodoissa ovaalista ympyrään ja neliöstä suorakulmioon. Joten valitessasi maton sen muodon mukaan, pidä samalla mielessäsi huone, johon matto on tulossa. Erilaiset muodot sopivat erilaisiin tiloihin, joten vastaus on kokeilemisessa. Yritä jotakin uutta joka kerta ja lopulta löydät oikeat matot kaikkiin kotisi huoneisiin.

Etsi tiettyä väriä, tyyliä tai kuviota

Viimeinen, mutta samalla ehkäpä tärkein, ostamiseen liittyvä yksityiskohta on maton väri sekä tyyli. Voit valita värin ja tyylin riippuen huoneesta tai tilasta, johon sen aiot sijoittaa. Käytä tyylitajuasi ja valitse matto, joka sopii seiniesi sekä muiden sisustuselementtiesi värimaailmaan. Lisäksi tyyliltään matto voi olla mitä tahansa Beni Ouarain -matosta afgaanimattoihin. Kaikki riippuu sinun omasta maustasi.

Maton valinta on valitettavasti väsyttävää puuhaa ja siksi olemme päättäneet jakaa kanssasi muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa valitessasi mattoja kotisi eri huoneisiin. Seuraamalla maton ostamiseen tarkoitettua opastamme voit helposti valita uuden mattosi.

Leave a Comment